Kehittämishankkeet
Sekasin-chat ja Sekasin Kollektiivi ovat mukana erilaisissa kehittämis- ja tutkimushankkeissa, joiden tavoitteena on nuorten mielenterveyspalveluiden tutkiminen ja parantaminen. Sekasin-chatin kehittäminen tapahtuu tällä hetkellä kahden eri hankkeen kautta: Päivikki ja Sakari Sohlbergin säätiön rahoittamassa Hyvän arjen rakentajat -hankkeessa sekä Sekasin Kollektiivin ja Illusianin yhteisessä projekti 5/5:ssä.
Projekti 5/5
Sekasin Kollektiivilla ja Illusianilla on yhteinen kehittämishanke, ”Projekti 5/5”, jonka tavoitteena on tutkia teknologiainnovaatioiden mahdollisuuksia tehdä mielenterveystyöstä entistä vaikuttavampaa. Illusian on Supercellin perustajan Ilkka Paanasen family office, jonka tavoitteena on muun muassa lasten, nuorten ja perheiden yhdenvertaisuuden edistäminen. 5/5:n kehittämisen keskiössä on tekniset ratkaisut, joita voidaan käyttää päivystystyön tukena ja joista nuori voi saada apua silloinkin, kun ihmisapu ei ole saatavilla. Ratkaisuilla ei tulla missään vaiheessa korvaamaan chatissa päivystäviä ihmisiä.
Kehittämistyössä yhdistetään generatiivista tekoälyä, valmiiksi rakennettuja polkuja ja tietoa erilaisista mielenterveyden ja hyvinvoinnin teemoista. Tavoitteena ei ole korvata ihmiskontakteja, vaan laajentaa avun muotoja ja tarjota tukea myös silloin, kun ihmiskontakti ei ole saatavilla, kuten jonossa odottaessa ja chatin ollessa suljettu. Keskeistä on, että nuori voi olla aina varma siitä, onko hän tekemisissä ihmisen vai koneen kanssa – ja että hänellä on aina vapaus valita.
Kehittämiseen liittyvää etiikkaa ja tietoturvaa on kuvattu tarkemmin täällä.
Lue lisää projektistaSivu avautuu uudessa ikkunassa
Hyvän arjen rakentajat
Hyvän arjen rakentajat -ohjelmassa yksitoista suomalaista kolmannen sektorin järjestöä rakentaa yhdessä Vantaan kaupungin sekä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen kanssa turvallisempaa arkea lapsille, nuorille ja ikääntyville. Ohjelmaan sisältyy myös valtakunnallisesti toteutuvia verkkopalveluita, joita edustavat Sekasin-chat, SOS-Lapsikylän Apuu-chat ja SPR:n Nuorten Nettiturvis. Tavoitteena on yhteistyössä kehittää lapsille ja nuorille sujuvampia digitaalisia palvelupolkuja, varmistaa avun piiriin löytäminen ja välttää palveluiden väliin putoamista.
Lue lisää ohjelmastaSivu avautuu uudessa ikkunassa