Kollektiivijärjestöt ja Sekasin-verkosto
Kollektiivi on tapa tehdä yhteistyötä vastuuta jakaen ja yhteen hiileen puhaltaen. Haluamme yhdessä edistää nuorten mielen hyvinvointia ja olla tukemassa erilaisissa kriiseissä.
Sekasin Kollektiivi toimii operatiivisesti itsenäisesti ja työtä johtaa sisällöllisesti toiminnanjohtaja yhdessä johtoryhmän kanssa. Koordinaatiojärjestöt ovat Sekasin Kollektiivin taustatuki ja selkäranka. Työntekijät sijoittuvat hallinnollisesti kaikkiin neljään taustaorganisaatioon.
Sekasin Kollektiivin toiminnan lisäksi jokaisella koordinaatiojärjestöllä on omaa, lapsia ja nuoria sekä mielenterveyttä tukevaa toimintaa.
-
MIELI Suomen Mielenterveys ry on maailman vanhin mielenterveysjärjestö, jonka tarkoituksena on edistää mielenterveyttä, tarjota kriisiapua ja ennaltaehkäistä mielenterveyden ongelmia.
-
Suomen punainen risti ja nuorten turvatalot tarjoavat apua nuorille ja heidän läheisilleen paikallisesti eri paikkakunnilla ja valtakunnallisesti Nettiturvis-palvelun kautta. Turvatalot tarjoavat nuorelle tarvittaessa turvallisen yösijan ja auttavat keskustelun keinoin. Myös nuoren läheiset saavat tukea muun muassa vanhemmuuteen liittyvissä asioissa.
-
SOS-Lapsikylä on olemassa niitä lapsia varten, jotka ovat vaarassa menettää, tai ovat menettäneet, vanhempiensa huolenpidon.
Se haluaa purkaa laiminlyönnin, kaltoinkohtelun ja hylkäämisen kierteen, ja taata, että jokainen lapsi ja nuori saa riittävän tukiverkon kasvaakseen parhaaksi versioksi itsestään.
-
Setlementtiliike on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton monialajärjestö ja kansalaisliike, joka edistää ihmisten välistä vuoropuhelua, merkityksellisyyden kokemuksia ja elinikäistä oppimista yhteiskunnassa. Setlementissä rakennetaan tulevaisuuden Suomea, joka on syrjimätön ja yhdenvertainen, yhteisöllinen ja sosiaalisesti oikeudenmukainen, ekologisesti kestävä yhteiskunta. Tätä tehdään vapaan sivistystyön, kansalaistoiminnan, matalan kynnyksen toiminnan, kriisityön, kehittämistoiminnan ja vaikuttamistoiminnan keinoin. Lisäksi setlementtiliike tuottaa yhteiskunnallisesti vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluita.
Sekasin-verkosto
Sekasin-chatin koordinaatiosta vastaa Sekasin Kollektiivi ja palvelun arjesta Sekasin kollektiivin työntekijät; kehittämispäällikkö, tiimipäälliköt, verkkokriisityöntekijät ja koordinaattorit. Työntekijöitä on kaikkiaan 18, joista osa työskentelee Sekasin Gamingissä.
Työntekijät vastaavat chatin toiminnasta, palvelun laadusta ja verkoston tukemisesta.
Sekasin Kollektiivin toiminnassa on mukana sosiaali-, terveys- ja nuorisoalan ammattilaisten lisäksi suuri joukko opiskelijoita sekä vapaaehtoisia. Verkostoon kuuluu yli 50 toimijaa järjestöistä, seurakunnista, oppilaitoksista ja lisäksi yhdeltä hyvinvointialueelta. Verkostomainen eri toimijoiden yhteistyö mahdollistaa Sekasin-chatin poikkeuksellisen laajat aukioloajat, mikä parantaa palvelun saavutettavuutta.
-
A-Klinikkasäätiö / Lasinen lapsuus
Aseman lapset / Walkers Suomi
Aurolan Nuoret ry / Turun Tyttöjen talo
DIAK
HAMK
Helsingin NNKY
Helsingin nuorisopalvelut
HelsinkiMissio
Irti Huumeista ry
Kalliolan Setlementti ry
Karelia AMK
LAB
Lapin Ensi- ja turvakoti ry / Rovaniemen
MIELI Etelä-Karjalan mielenterveys ry /Saimaan Kriisikeskus
MIELI Etelä-Savon mielenterveys ry / Mikkelin kriisikeskus
MIELI Hyvinkään seudun mielenterveysseura / Kriisikeskus Hymise
MIELI Jyväskylän seudun mielenterveys ry / Jyväskylän kriisikeskus Mobile
MIELI Kainuun mielenterveys ry / Kainuun kriisikeskus
MIELI Keski-Uudenmaan mielenterveys ry
MIELI Lakeuden mielenterveys ry /Kriisikeskus Mobile
MIELI Länsirannikon mielenterveys ry / Kriisikeskus Ankkurpaikk’
MIELI Meri-Lapin mielenterveys ry / Kriisikeskus Turvapoiju
MIELI Oulun seudun mielenterveys ry / Oulun kriisikeskus
MIELI Pirkanmaan mielenterveys ry / Kriisikeskus Osviitta
MIELI Pohjanmaan mielenterveys ry / Pohjanmaan kriisikeskus Valo
MIELI Pohjois-Karjalan mielenterveysseura ry / Pohjois-Karjalan Kriisikeskus
MIELI Pohjois-Savon mielenterveys ry / MIELI kriisikeskus Kuopio
MIELI Päijät-Hämeen mielenterveysseura ry / Lahden seudun Kriisikeskus
MIELI ry Helsingin kriisikeskus
MIELI Salon Mielenterveys ry / Kriisikeskus Etappi
MIELI Satakunta
MIELI Savonlinnan seudun mielenterveys ry / Savonlinnan kriisikeskus
MIELI Tukitalo mielenterveys ry / Kriisikeskus Tukitalo
MIELI Vihdin mielenterveys ry /Vihdin Kriisikeskus
MIELI Vuoroveto mielenterveys ry / Vuoroveto-kriisikeskus
Pirha / Pirkanmaan hyvinvointialue
Porin mielenterveysyhdistys Hyvis ry
Setlementti Tampere
Setlementtiliitto
SOS-Lapsikylä
SPR Länsi-Suomen piiri
SPR Nuorten Turvatalo Espoo
SPR Nuorten Turvatalo Helsinki
SPR Nuorten Turvatalo Tampere
SPR Nuorten Turvatalo Turku
SPR Nuorten Turvatalo Vantaa
SPR Satakunnan piiri
SPR Varsinais-Suomen piiri
Suomen ev.lut kirkko
TAMK
Turun AMK
Vuolle Setlementti
Yeesi ry
Kaikki Sekasin-chatin päivystäjät käyvät Sekasin-peruskoulutuksen verkossa sekä ennen päivystyksen aloittamista ns. harjoitusvuoron työntekijän tai Sekasin-mentorin tukemana. Koska chatissa työskennellään alaikäisten kanssa, tarkastetaan jokaiselta päivystäjältä rikostaustaote. Sekasin-verkkokriisityöntekijät ovat Ninchat-alustalla päivystäjien tukena aina kun chat on auki.
Vapaaehtoiset tulevat mukaan Sekasin-chatin toimintaan verkoston jäsenjärjestöjen kautta. Koulutus, tuki ja mahdollisuus lisäkouluttautumiseen on kuitenkin kaikille sama. Lisää Sekasin-vapaaehtoistoiminnasta voit lukea täältä.